Tienduizenden kranten over Kamp Zeist

ZEIST - In Soest en Zeist worden de komende dagen tienduizenden kranten verspreid over Kamp Zeist. Het gaat om een actie van de Anarchistische Anti-deportatie Groep Utrecht.
Doel van de krant is om bewoners te informeren over de omstandigheden waaronder vluchtelingen worden opgesloten in het detentiecentrum. Ook wil de actiegroep de mensen informeren over de nieuwbouwplannen.
De krant, 'De Handdruk' genaamd, wordt vandaag voor het eerst gepresenteerd in het centrum van Zeist. Aansluitend op de verspreiding van 'De Handdruk', de komende dagen, vindt op dinsdag 23 april een informatieavond plaats in de Doopsgezinde Kerk in Zeist.
'De Handdruk' bevat naast ervaringsverhalen van enkele voormalige gevangenen onder meer artikelen over de vermeende gebrekkige medische zorg in Kamp Zeist, de juridische situatie en de rol van de lokale politiek.
Met de krant hopen de anarchisten inwoners van Zeist en Soest meer bewust te maken van wat zich in hun 'achtertuin' afspeelt. De afgelopen jaren is gebleken dat veel mensen hier nauwelijks van op de hoogte zijn en dat het de (lokale) politiek er veel aan gelegen is om mensen zo onwetend mogelijk te houden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.