Vragen over veiligheid escaperooms Amersfoort

© ANP
AMERSFOORT - Hoe is het gesteld met de veiligheid van escaperooms in Amersfoort? Die vraag stelt de VVD in de stad aan het college van burgemeester en wethouders.
Aanleiding voor de vragen is een incident in Polen. Daar kwamen vijf meisjes van 15 om het leven bij een brand in een escaperoom. Volgens de VVD roept het incident ook in Nederland vragen op over de veiligheid.
De partij wil onder meer weten hoeveel escaperooms er zijn in Amersfoort en of er extra veiligheidsvoorschriften gelden voor deze bedrijven. Ook wil de VVD weten of speciale opleidingseisen zijn voor medewerkers van escaperooms.

IN NEDERLAND BETER GEREGELD

Joëlle van der Pol zei eerder tegen de NOS dat de veiligheid in Nederland beter geregeld is dan in Polen. Van der Pol is mede-eigenaar van een escaperoom in Utrecht. "Hier zou zoiets als in Polen niet kunnen gebeuren, denken wij. Daar hebben we allemaal maatregelen voor getroffen."
Ook zijn bij de escaperoom in Utrecht allerlei veiligheidsmaatregelen. Zo hangen er bordjes die de nooduitgangen aangeven, kijkt altijd iemand mee doormiddel van camera's en is er een noodknop.
Brandpreventiespecialist René Hagen zegt tegen de NOS dat Polen en Nederland sowieso niet te vergelijken zijn. "Escaperooms moeten hier voldoen aan de eisen van het bouwbesluit, ze moeten een vergunning aanvragen en de gemeente moet geregeld controles uitvoeren. Het is best een goed systeem."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.