Herdenkingsruimte voor overleden leerling Utrechtse school

© RTV Utrecht / Niels Drost
UTRECHT - De verslagenheid is groot op Academie Tien in Leidsche Rijn. Op de middelbare school is een herdenkingsruimte ingericht voor de 15-jarige leerling die gisteren om het leven kwam na een aanrijding. Daar kunnen schoolgenoten iets schrijven of tekenen in een boek dat naar zijn ouders gaat.
Het nieuws van zijn overlijden sloeg er in als een bom. "Dit is een kleine school waar iedereen elkaar kent. Een hechte gemeenschap. Dan komt zo'n bericht heel hard aan," zegt een woordvoerder.
Ook bij de Wilhelminagroep Zeeverkenners is het nieuws hard aangekomen. De jongen was lid van deze Utrechtse scoutinggroep. Morgen wordt er met de jeugdleden uitgebreid stilgestaan bij het fatale ongeluk. Of er ook een herdenkingsdienst komt op de middelbare school, is nog niet bekend. Daar wordt nog over nagedacht.

FATALE ONGELUK

Woensdagavond werd de leerling van de school aangereden op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht. Hij was aan het werk als maaltijdbezorger. Door de aanrijding brak zijn fiets in tweeën. De jongen is gelijk naar het ziekenhuis gebracht, maar daar gisterochtend alsnog overleden.
Voor zijn schoolgenoten is er professionele hulp beschikbaar. "Daar zal niet iedereen gebruik van maken, maar we vinden het als school wel belangrijk om dit met elkaar te beleven, we willen er voor elkaar zijn. Iedereen gaat er op z'n eigen manier mee om", aldus de woordvoerder.
De 21-jarige automobilist uit Breukelen is na het ongeval aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hij wordt nog niet concreet verdacht, maar is aangehouden omdat het een zeer ernstig ongeval betreft. Inmiddels is hij weer op vrije voeten.
Herdenkingsruimte voor overleden leerling Utrechtse school

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.