Winnaar eetwedstrijd Baarn eet dertien frikandellen in een uur

© Kasper Danvers
BAARN - Deelnemer Bas is de winnaar van een frikandellenwedstrijd in Baarn. De smulpaap verorberde in cafetaria Lekkerrr by Spoorzicht in een uur tijd dertien frikandellen.
Toen de wedstrijd na zestig minuten voorbij was oordeelde de jury dat Bas net zoveel frikandellen als de nummer twee had gegeten, maar in lengte had hij net een centimeter meer op. De winnaar won een gouden frituurmand, die hij mag houden. Ook mag hij een jaar lang twee frikandellen per week komen halen, meldt eigenaar Steven Aarsman.
Aarsman organiseerde het eetfestijn om te vieren dat de zaak een jaar open is. De snackbarhouder wil van de frikandellenwedstrijd een jaarlijks terugkerend evenement maken. Een van de regels is dat deelnemers zelf de rommel opruimen, als hun ogen toch groter dan hun maag blijken. Dat was vanmiddag gelukkig niet nodig.
Eerder deze week zorgde de eetchallenge nog voor wat lokale ophef, omdat café Zonja in Baarn ook een traditie heeft om een frikandellenwedstrijd te organiseren. Mogelijk gaan beide horecagelegenheden de wedstrijd volgend jaar samen houden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.