Jong FC Utrecht geeft zege in tweede helft uit handen

© Menno Schilder
UTRECHT - Jong FC Utrecht heeft met 3-1 verloren van Jong AZ. De beloftenploeg van de eredivisionist kwam aanvankelijk op voorsprong, maar gaf de voorsprong in de tweede helft uit handen.

NIEUWELINGEN

Keelan Lebon en Tashreeg Matthews, beiden aangetrokken deze winterstop, waren nog niet speelgerechtigd voor het duel met Jong AZ. Ook Nick Venema ontbrak. De jonge spits lijkt definitief aangesloten bij het eerste elftal van Dick Advocaat. Daarnaast kon Robin Pronk niet meer beschikken over Sylla Sow, die de overstap maakte naar RKC Waalwijk.

VELANAS

De openingstreffer kwam op naam van Odysseus Velanas. De 20-jarige middenvelder scoorde op prachtige wijze, door de bal van buiten het strafschopgebied binnen te werken. Een domper voor de Utrechters was dan ook dat Velenas voor rust nog gewisseld moest worden. Hij kampt mogelijk met een hamstringblessure.
Tim Brinkman (Jong FC Utrecht): "Dit mag niet gebeuren"
Na rust kwamen de Alkmaarders anders uit de kleedkamer en kregen ze meer kansen. Toch was het Jong FC Utrecht dat een grote kans kreeg om de score te verdubbelen, toen spits Jonas Arweiler de bal op een presenteerblaadje kreeg na een fout in de achterhoede van Jong AZ. De Duitsers stuitte echter op de goalie van de bezoekers.

KANTELING

Even later viel de treffer volledig onverwacht aan de andere kant, toen Mo Taabouni van dichtbij binnen kon werken. Een kwartier voor tijd kwam de ploeg van Michel Vonk zelfs op voorsprong, via een treffer van Ondrej Mihalik, die bal bij de tweede paal binnenknikte. Het slotstuk van de wedstrijd was voor Jelle Duin. De jongeling van de Alkmaarders volleerde de bal in de kruising.
15' Odysseus Velanas [1-0]
51' Mohamed Taabouni [1-1]
71' Ondrej Mihalik [1-2]
80' Jelle Duin [1-3]
Robin Pronk (trainer Jong FC Utrecht): "Aanvallend komen we op dit moment tekort"

RANGLIJST

Het duel tussen beide ploegen was een kraker in de Eerste Divisie. Jong FC Utrecht, dat door de nederlaag naar de 18e plaats zakte, ziet Jong AZ, dat een plaats lager staat, tot één punt naderen. Voor beide ploegen zal dat echter geen gevolgen hebben aan het eind van het seizoen, omdat er niet gedegradeerd kan worden uit de Eerste Divisie.
Komende vrijdag neemt Jong FC Utrecht het op tegen FC Twente.