D66-leider Jetten zet in Amersfoort kabinet onder druk om klimaatkritiek

© RTV Utrecht / Roel Breet
AMERSFOORT - D66-leider Rob Jetten heeft zondag flink uitgehaald naar VVD-leider Dijkhoff op een nieuwjaarsbijeenkomst in Amersfoort. "Zonder ambitieus klimaatbeleid geen kabinet", zo sprak de fractievoorzitter bij de aftrap van de Provinciale Staten-campagne van zijn partij.
Dijkhoff plaatste dit weekend sterke kanttekeningen bij het klimaatakkoord dat in Den Haag werd gesloten. In de Telegraaf noemde de VVD'er de voorman van D66 een drammer als het gaat om het doorvoeren van de klimaatplannen. Jetten hekelde in zijn nieuwjaarsspeech in Amersfoort de toon van Dijkhoff en zette daarmee de verhoudingen op scherp.

AFTRAP CAMPAGNE

In de Observant in Amersfoort kwamen zondag alle D66-prominenten bij elkaar om het verkiezingsjaar van Provinciale Staten, Europa en de waterschappen af te trappen. De lijsttrekkers voor alle verkiezingen werden in korte tijd voorgesteld aan de zaal.
De lijsttrekker voor de provincie Utrecht Marc de Droog kwam daarbij ook aan het woord. Hij bracht in een kort woordje de innovatieve aanpak van bodemdaling onder de aandacht in het westen van onze regio.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.