Hoogbejaarde Amersfoortse zwaargewond bij ongeluk Overvecht

© Koen Laureij
UTRECHT - De politie zoekt getuigen van het ongeluk gisteren op de Albert Schweitzerdreef in Utrecht. Daar reden 's middags twee auto's op elkaar, waarbij meerdere gewonden vielen. Een 85-jarige vrouw uit Amersfoort raakte zwaargewond.
De toedracht van het ongeval is nog niet duidelijk, maar de politie zoekt op dit moment uit hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Er waren in ieder geval twee auto's betrokken bij het ongeluk. Beide auto's reden op de Albert Schweitzerdreef in de richting van het Henry Dunantplein. Vermoedelijk hebben de auto's elkaar geraakt. Hierbij verloor één bestuurder de macht over het stuur.
Deze auto raakte op zijn kant en drie van de vier inzittenden raakten bekneld. Omstanders probeerden direct de slachtoffers uit de auto te krijgen. Met de hulp van de brandweer en ambulancepersoneel konden de inzittenden uiteindelijk bevrijd worden.
De arts uit de traumaheli, die ook was opgeroepen, behandelde het zwaargewonde slachtoffer ter plaatse. Zij is daarna met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De andere drie gewonden zijn ook met ambulances naar het ziekenhuis vervoerd.
Het verkeer rond de kruising met de Moldaudreef liep direct na het ongeluk helemaal vast. De politie gaf de weg richting de A27 snel weer vrij, maar de andere kant van de weg bleef lang afgesloten voor onderzoek. Het verkeer stond daarom vast tot op de snelweg.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.