Iedereen ziet de Uithoflijn straks rijden, maar instappen kan nog niet

© RTV Utrecht / Roel Breet
UTRECHT - De Uithoflijn wordt vanaf februari ook overdag getest. De tram zal beginnen met rijden tussen de Adama van Scheltemabaan en de P+R Utrecht Science Park.
Tijdens deze tests zijn er geen verkeersregelaars aanwezig en er wordt opgeroepen om extra alert te zijn bij het oversteken van de trambaan. Vanaf maart zullen de trams ook testritten maken van en naar het stationsgebied.  

VERKENNINGSRONDJE

De tests zijn bedoeld zodat trambestuurders de nieuwe trambaan leren kennen en er wordt gekeken of alle betrokken organisaties goed om kunnen gaan met verschillende situaties zoals een boomtak op de trambaan.
Daarnaast zullen er zo'n twintig tests gedaan worden met verschillende noodsituaties waaraan ook de hulpdiensten meedoen. Vanaf april wordt de dienstregeling getest.
De afgelopen maanden zijn de test met name 's nachts gedaan. Zo zijn de technische systemen, de trams en de trambaan getest.
Wanneer de trams gaan rijden met passagiers is nog onzeker, daarover zijn de meningen nogal verdeeld. De Uithoflijn werkt momenteel nog met een ambitieuze 'stuurplanning' die uitgaat van rijden in de zomer van 2019. Daarnaast is er een tweede scenario, de veel realistischere 'hoofdplanning', die rekent op december 2019.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.