Instellingen

Garage in Soest heeft halve ton schade door autokrasser

© Caspar Huurdeman
SOEST - Bij Auto Krook in Soest begon de dag vandaag slecht. Een vandaal bleek vannacht voor tienduizenden euro's schade te hebben aangericht aan geparkeerde auto's.
Eigenaar Albert Krook ontdekte de schade vanochtend toen hij arriveerde bij het bedrijf aan de Zuidergracht. Daar ontdekte hij dat dertien auto's waren toegetakeld. En de dader ging daarbij niet zachtzinnig te werk. Krook: "Als ik een schildersbedrijf had gehad, had ik deze persoon graag uitgenodigd voor een sollicitatie. Want hij kan goed met een verfkrabber overweg."
Eigenaar Albert Krook looft een beloning van 5000 euro uit
Het bedrijf heeft een verzekering voor schade aan auto's maar alleen voor voertuigen die jonger zijn dan 48 maanden. En laat de tweedehands auto's die buiten staan nu net allemaal ouder zijn. Het bedrijf moet dus zelf opdraaien voor de schade, die kan oplopen tot 50.000 euro.
Krook laat het er niet bij zitten en heeft vandaag aangifte gedaan. Ook heeft hij beelden van een bewakingscamera met de politie gedeeld. Die beelden wil hij vanavond ook op Facebook zetten. Ook looft hij een beloning van 5000 euro uit aan degene die de dader herkent.
De autokrasser op bewakingsbeelden.
De autokrasser op bewakingsbeelden. © Caspar Huurdeman

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.