Schoten gelost op bedrijventerrein Overvecht-Noord

© Michiel van Beers
UTRECHT - Op bedrijventerrein Overvecht-Noord zijn schoten gelost. Er zijn kogelgaten en -hulzen gevonden en de politie doet momenteel onderzoek. Niemand raakte gewond.
Agenten lopen in kogelwerende vesten op de Arkansasdreef, waar veel autobedrijven zitten. Ze hebben de straat afgezet. Ook zijn acht pylonen neergezet op de weg, die wijzen op de aanwezigheid van kogelhulzen.
Na urenlang onderzoek op straat, hebben de agenten hun werkveld verlegd naar binnen in één van de bedrijfspanden. Waarschijnlijk heeft het schietincident vannacht plaatsgevonden.
Agenten doen onderzoek.
Agenten doen onderzoek. © Michiel van Beers

CRIMINALITEIT OP INDUSTRIETERREIN

Vorig jaar mei werd ook geschoten op de Arkansasdreef. Toen was autobedrijf Zwaard & Leeuw het slachtoffer. Onduidelijk is of die schietpartij verband houdt met de ontwikkelingen van vandaag.
De politie is de afgelopen jaren vaker aanwezig geweest op de autoboulevard. Vorige maand ging een dure Mercedes in vlammen op. In juni 2017 werd een inval gedaan bij een autobedrijf waar op dat moment een grote illegale sigarettenfabriek volop draaide.
Daarvoor werd een garage gesloten omdat er geheime ruimtes in auto's en busjes werden gebouwd die gebruikt zouden worden bij het uitvoeren van huurmoorden. Samen met de ondernemersvereniging en de politie doet de gemeente Utrecht er alles aan om illegale praktijken uit te bannen.

INVALLEN

Zo waren vorige maand nog invallen bij zeventien bedrijven op bedrijventerrein Overvecht-Noord. "De uitkomsten daarvan zijn mij nog onbekend", zegt voorzitter van de ondernemersvereniging Simon Fortuyn. Verder zegt hij zich zorgen te maken over de veiligheid op de Arkansasdreef.
Agenten hebben vanochtend en vanmiddag uitgebreid onderzoek gedaan op de Arkansasdreef.
Kogelgaten in een garagebox.
Kogelgaten in een garagebox. © RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.