Strenge maatregelen voor Pegida-demonstratie in Zuilen

Pegida-aanhangers deden in 2017 een mars door Utrecht.
Pegida-aanhangers deden in 2017 een mars door Utrecht. © Koen Laureij
UTRECHT - De gemeente Utrecht gaat morgenavond meerdere straten (deels) afsluiten voor verkeer vanwege de Pegida-demonstratie bij de Abi Bakr Issidik-moskee aan de Berlagestraat. Ook worden extra beveiligingscamera's geplaatst.
Daarnaast waarschuwt de gemeente dat omstanders naar hun identiteitsbewijs gevraagd kunnen worden. Uiteraard is veel politie aanwezig bij de anti-islamdemonstratie.
Pegida wil toespraken houden en een film laten zien. De demonstratie begint om 20.00 uur.
De Berlagestraat wordt vanaf ongeveer 19.00 uur afgesloten tussen de hoek Lelimanstraat en Jacob van Campenstraat. De Professor Wattjesstraat is ook dicht. "Woningen blijven voor bewoners bereikbaar", schrijft de gemeente in een wijkbericht. "U kunt lopend naar of van uw woning via de Lelimanstraat de buurt uit komen."
Maar de auto voor de deur parkeren is niet mogelijk. "Het advies is uw auto elders in de buurt te parkeren, zeker als u deze in de avond nodig hebt."
De gemeente benadrukt dat demonstreren een grondrecht is. In het kader van veiligheidsoverwegingen kan een demonstratie worden verboden, maar dat is nu niet gebeurd. In het verleden protesteerde Pegida vaker in Utrecht. Soms ontstond een onrustige sfeer.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.