Ook tweede beschoten eethuis in Amersfoort moet sluiten van burgemeester

© RTV Utrecht / Kees Hoogendijk
AMERSFOORT - Het Amersfoortse eethuis Smulpoort, dat vorige week werd beschoten, moet drie maanden dicht. De burgemeester heeft dat besluit genomen "om nader politieonderzoek te doen en om buurtbewoners en ondernemers te beschermen tegen het risico dat ze lopen om zelf slachtoffer te worden".
De cafetaria aan de Kamp 23 was de tweede eetgelegenheid die binnen een week tijd werd beschoten in dezelfde straat. Ook de eerder beschoten eetzaak, cafetaria 't Poortje, werd na de beschieting gesloten door burgemeester Bolsius.
"Het is namelijk goed denkbaar dat er net op het moment dat er wordt geschoten iemand langs fietst of loopt die door een kogel kan worden geraakt. Of dat een medewerker in het pand wordt geraakt door een kogel", motiveert de gemeente het besluit.
"Mocht uit politieonderzoek blijken dat het gerechtvaardigd is om een tijdelijke sluiting eerder op te heffen, dan heroverweegt de burgemeester het besluit. Op dit moment is het politieonderzoek nog in volle gang naar wat zich precies heeft afgespeeld."
Eerder zei advocaat Jan Visscher van het Amersfoortse kantoor SERV tegen RTV Utrecht het nieuwe lik-op-stukbeleid, waarbij een horecagelegenheid direct dicht moet na verstoring van de openbare orde, "niet eerlijk voor ondernemers" te vinden. Het zou zelfs averechts werken, stelde Visscher.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.