Armoedestichting Woudenberg in problemen door vergeten vergunning

© RTV Utrecht
WOUDENBERG - Stichting Burgerinitiatief Woudenberg, die zich inzet tegen armoede in de gemeente, komt op straat te staan. Vlak voor kerst kregen ze te horen dat ze eind deze maand moeten weg uit het huidige pand aan de Nijverheidsweg.
Inmiddels heeft de stichting een locatie gevonden, maar nu dient zich een ander probleem aan. De stichting heeft geen ontheffingsvergunning aangevraagd voor het nieuwe pand en dat had wel gemoeten. De wachttijd voor zo'n vergunning is zo'n 8 weken en dat duurt te lang. 
De stichting hoort nu van de gemeente dat ze een dergelijke vergunning moeten aanvragen. Ze balen ervan dat de gemeente niet eerder iets heeft gezegd en pas zo laat met deze informatie komt. "Tuurlijk, ik had mezelf er ook in moeten verdiepen", zegt Jacco van den Essenburg van Stichting Burgerinitiatief Woudenberg. Maar ja, als je er niet op gewezen wordt en ze weten wat je doet. Je krijgt van alle officiële instanties aanvragen, maar er is nooit één vraag gekomen van 'heb je een ontheffingsvergunning?'. Daar ben ik een beetje teleurgesteld in."
De gemeente heeft inmiddels laten weten dat zodra de vergunningsaanvraag binnen is, ze deze met spoed in behandeling zullen nemen. Volgende week wil de stichting de aanvraag alsnog doen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.