RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Dode bij brand in serviceflat Soest is vrouw van 100 jaar, meeste bewoners weer thuis

1/7
SOEST - Bij een brand in de Oranjeparkflat in Soest is vannacht eenvrouw van 100 jaar om het leven gekomen.In hetgebouw aan de Vredehofstraat zittenservicewoningen voor ouderen. De meeste gevacueerde bewoners zijn inmiddels weer thuis. Directe buren kunnen nog niet terug.

De brand brak rond vier uur vannacht uit in een woning op de tweede verdieping. Een kleine twee uur later werd het sein brand meester gegeven. Het lichaam van het slachtofferwerd gevonden in de volledig uitgebrande woning.

Bovenliggende verdiepingen moesten worden ontruimd vanwege de rook in het gebouw. De bewoners zijn opgevangen in het restaurant op de begane grond. Samen met de manager van de serviceflat bracht burgemeester Metzhenhet tragische nieuws overde overleden buurvrouw.


De hulpdiensten rukten vannachtmassaal uit voor de brand. Een politiehelikopter assisteerde de brandweer met luchtbeelden. De politie onderzoekt de brand, maar gaat niet uit van een misdrijf.

100-jarige bewoonster omgekomen bij flatbrand Soest


 De brandweer rukte uit met groot materieel. De brandweer rukte uit met groot materieel. | Foto: Caspar Huurdeman

 De opgevangen bewoners in het restaurant. De opgevangen bewoners in het restaurant. | Foto: Caspar Huurdeman

 Ook burgemeester Metz kwam ter plaatse. Ook burgemeester Metz kwam ter plaatse. | Foto: Caspar Huurdeman

 Brand in de Oranjeparkflat. Brand in de Oranjeparkflat. | Foto: Caspar Huurdeman

 De schade overdag. De schade overdag. | Foto: RTV Utrecht / Dennis van OmmerenHeb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht