RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Burgemeester van Soest: "Dit is heel dramatisch"

1/4
SOEST - Burgemeester Rob Metz van Soestis aangeslagendoor dedodelijke brand in een serviceflataan de Vredehofstraat. Een vrouw van 100 jaar kwam daarbij om het leven.

In een woning op de tweede verdieping brak vannacht rond vieruurdoor onbekende oorzaak brand uit. Binnen trof de brandweerhet lichaam van de bewoonster aan.

"Dit is een prachtig mooi appartementencomplex, waar mensen met veel plezierhun oude dag doorbrengenen dan gebeurt er zoiets. Heel dramatisch",zegt de burgemeester. Hijkwam vannachtmeteen naar de Oranjeparkflat om zich op de hoogte te stellen van de situatie. Samen met de manager van het complex heeft Metz de gevacueerde bewoners genformeerd over de tragische gebeurtenis.Dat viel niet mee.


De bewonersmoesten wachtenin het restaurantvan de serviceflat op het sein dat ze weer terug mochten. Inmiddels zijn de meeste mensen weer thuis.

 Bewoners in het restaurant. Bewoners in het restaurant. | Foto: Caspar Huurdeman

Volgens de burgemeester is er adequaat gereageerd op de brand. "Buren hoorden gerommel en deden het persoonlijk alarm aan. Andere mensenbelden 112. De hulpdiensten zijn meteen met groot materieel uitgeruk.Debewoners hebben ook elkaargealarmeerd, zoals ze hebben geoefend. Een geluk bij een ongeluk is dat ze terecht konden in hun eigen restaurant."

Een grote brand in Soest vannacht


Interview met burgemeester Metz


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Lees ook
Nieuwsoverzicht