Burgemeester van Soest: "Dit is heel dramatisch"

Burgemeester Metz tijdens de brand.
Burgemeester Metz tijdens de brand. © Caspar Huurdeman
SOEST - Burgemeester Rob Metz van Soest is aangeslagen door de dodelijke brand in een serviceflat aan de Vredehofstraat. Een vrouw van 100 jaar kwam daarbij om het leven.
In een woning op de tweede verdieping brak vannacht rond vier uur door onbekende oorzaak brand uit. Binnen trof de brandweer het lichaam van de bewoonster aan.
"Dit is een prachtig mooi appartementencomplex, waar mensen met veel plezier hun oude dag doorbrengen en dan gebeurt er zoiets. Heel dramatisch", zegt de burgemeester. Hij kwam vannacht meteen naar de Oranjeparkflat om zich op de hoogte te stellen van de situatie. Samen met de manager van het complex heeft Metz de geëvacueerde bewoners geïnformeerd over de tragische gebeurtenis. Dat viel niet mee.
De bewoners moesten wachten in het restaurant van de serviceflat op het sein dat ze weer terug mochten. Inmiddels zijn de meeste mensen weer thuis. 
Bewoners in het restaurant.
Bewoners in het restaurant. © Caspar Huurdeman
Volgens de burgemeester is er adequaat gereageerd op de brand. "Buren hoorden gerommel en deden het persoonlijk alarm aan. Andere mensen belden 112. De hulpdiensten zijn meteen met groot materieel uitgeruk. De bewoners hebben ook elkaar gealarmeerd, zoals ze hebben geoefend. Een geluk bij een ongeluk is dat ze terecht konden in hun eigen restaurant."
Een grote brand in Soest vannacht
Interview met burgemeester Metz

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.