RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Provinciale ChristenUnie wil meer ruimte voor woningen

PROVINCIE UTRECHT/BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De ChristenUnie in de provincie Utrecht wil kleine dorpen meer ruimte geven om woningen te kunnen bouwen. Dat staat in het verkiezingsprogramma dat gisteren op de ledenvergadering in Bunschoten is vastgesteld.

Eerder koos de partij er voor om zoveel mogelijk binnenstedelijk te bouwen. Maar de behoefte voor meer huizen is nu zo groot dat grenzen daarvoor moeten worden opgerekt, zo zegt de christelijke partij. Om deze zogeheten rode contouren van dorpen en steden te verleggen moet de provincie toestemming geven. De ChristenUnie wil daar groen licht voor geven.

De lokale fractie van Oudewater vroeg in het bijzonder aandacht voor de woningproblematiek. Daar lopen ze al langere tijd†tegen de grenzen aan van de bouwgrenzen. Ook Den Haag wil dat er sneller wordt gebouwd in de provincie Utrecht.


RTV Utrecht besteedt veel aandacht aan de provinciale verkiezingen op 20 maart. In dit dossier staan alle berichten en video's bij elkaar. Ook hebben we met het Kieskompas een handige stemhulp gemaakt als je nog niet weet op welke partij je moet stemmen.


Lees ook
Nieuwsoverzicht