De Zonnebloem viert 70-jarig jubileum: "Extra op bezoek bij mensen"

Archief.
Archief. © RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Er valt vandaag wat te vieren bij vrijwilligersorganisatie De Zonnebloem: ze bestaan namelijk 70 jaar. Aankomende week gaan alle 38.000 vrijwilligers daarom juist een keertje extra langs iemand om gezelligheid te bieden.
De Zonnebloem is een organisatie die zich inzet voor mensen met een beperking. Vrijwilligers gaan op bezoek voor een kopje koffie en er worden regelmatig uitjes georganiseerd.
Marijke van Leeuwe werkt al 13 jaar bij De Zonnebloem en doet dit al die jaren met veel plezier. "Werken bij de organisatie is gewoon ontzettend leuk werk", aldus Van Leeuwe vanochtend bij Radio M. "Begin dit jaar was er een nieuwjaarsreceptie en dat is het zo gezellig en je ziet alle deelnemers zo opfleuren als ze hun vrienden weer een keer mogen zien. Daar doe je het voor."

NIET GROOTS

Echt groots is de viering van hun jubileum niet. Er is geen groot feest of een jubileumprogramma. De Zonnebloem gaat juist een keertje extra naar iemand met een beperking toe om samen met de mensen dit feest te vieren. "Vrijwilligers gaan zoveel mogelijk bij mensen op bezoek voor een kopje koffie en een plakje cake. Op die manier kom je erachter hoe leuk het is om op bezoek te gaan bij iemand.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.