RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Verdachte zwijgt over moord op Utrechtse Laura Korsman

1/2
UTRECHT - De zaak over de dood van de 24-jarige Utrechtse studente Laura Korsman is vandaag in de rechtbank in Utrecht hervat. De 31-jarige hoofdverdachte Zamir M., die bij de vorige zitting in oktober nog afwezig was, kwam vandaag wel opdagen.

M. wordt ervan verdacht op 11 juli vorig jaar Laura met messteken om het leven te hebben gebracht. De 24-jarige studente werd gevonden in het huis aan de Bosboomstraat dat ze deelde met andere studenten. Ze was in haar hoofd, hals, pols en borst gestoken. Zamir M. werd enkele uren later in Nieuwegein aangehouden.

Tijdens de zitting wilde M. geen antwoord geven op de vraag of hij Laura om het leven heeft gebracht. Hij wil echter niet ontkennen dat hij op de fatale avond in de kamer van Laura is geweest. "Uit alles blijkt dat hij daar gewoon geweest is", zegt zijn advocaat Willem Jan Ausma tegen RTV Utrecht. "Wat er is gebeurd, is nog een belangrijke vraag waar geen antwoord op te geven is."

Advocaat Ausma over Laura Korsman.


M. die zijn tranen liet vloeien gaf geen antwoorden op de vragen van de officier van justitie en de rechter, maar heeft wel gezegd "het erg voor de nabestaanden te vinden". Hij voegt daaraan toe dat "het verlies van Laura Korsman groot is".


De verdachte is inmiddels opgenomen in het Pieter Baan Centrum. Daar wordt er onderzoek naar hem gedaan.

STALKEN
M. was de ex-vriend van Laura. In de weken voor haar dood, stalkte hij haar zo ernstig dat zij uiteindelijk een alarmknop kreeg waarmee ze bij problemen meteen de politie kon inschakelen. M. stuurde emails, sms'jes en whatsappjes naar Laura, belde haar op en hield zich op in de buurt van haar woning en haar werkplek, het UMC Utrecht.

Volgens kennissen en buren was Laura al sinds de relatie uit was, doodsbang voor haar ex. De laatste weken voor haar dood durfde ze 's avonds niet meer alleen de straat op.

Op 14 mei begint de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak. Op 16 april is er nog een zitting in de rechtbank van Utrecht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -