Utrechtse wethouder Van Ooijen beste jonge bestuurder

© Gemeente Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Wethouder Maarten van Ooijen van Utrecht is de beste jonge bestuurder van het land. De 28-jarige ChristenUnie-politicus kwam als winnaar uit de bus van een verkiezing die voor de tiende keer is uitgeschreven. Het is het derde jaar op rij dat de titel aan een Utrechtse bestuurder wordt gegeven.
Van Ooijen, die sinds afgelopen jaar wethouder is, draagt de titel omdat hij portefeuilles als maatschappelijke ondersteuning, welzijn, asiel en immigratie op zijn duimpje kent. Hij volgt zijn Utrechtse GroenLinkscollega Lot van Hooijdonk op, die de titel zelfs twee keer achter elkaar won.
Van Hooijdonk is inmiddels de 40 gepasseerd en eindigt in de hoofdcategorie beste lokale bestuurder in de top-10. Winnaar van die titel is burgemeester Wobine Buijs van Oss, die afgelopen jaar geconfronteerd werd met het Stint-drama.
Waterschap Rivierenland, onder meer actief in de gemeente Vijfheerenlanden, is uitgeroepen tot best bestuurde decentrale overheidsorganisatie. Als belangrijkste redenen worden innovatie en de manier waarop dijken worden versterkt genoemd.
De wedstrijd Beste Bestuurder wordt jaarlijks georganiseerd door tijdschrift Binnenlands Bestuur en adviesbureau Necker van Naem. In totaal werden een kleine duizend bestuurders en organisaties genomineerd dooor hun collega's.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.