Emma is de eerste baby in Vijfheerenlanden

© RTV Utrecht / Caroline Geijsman
SCHOONREWOERD - Emma Catharina Burggraaf zag op 8 januari het levenslicht in Schoonrewoerd. Ze is thuis geboren en daarmee de eerste baby die binnen de gemeentegrenzen van Vijfheerenlanden ter wereld kwam.
De gemeente Vijfheerenlanden bestaat sinds 1 januari 2019. Het is een fusiegemeente van Vianen, Zederik en Leerdam.

STERK

Burgemeester Jan Pieter Lokker bracht de eerste baby in zijn gemeente een kraambezoek. Als cadeau nam hij een voorleesboek mee. "Als er één ding is dat kinderen leuk vinden, dan is het voorlezen geworden", zei hij. "Ik doe dat nu ook voor mijn kleinkinderen."
Burgemeester Lokker: "Emma is bijna gelijktijdig met de gemeente zelf geboren. En daar zijn we natuurlijk supertrots op. Emma is symbool voor Vijfheerenlanden. Net zo kwetsbaar als Emma is, is ook de gemeente nog. Maar net zo sterk zal ze worden als Vijfheerenlanden straks is."
Trotse ouders Sjaak en Chantal hebben hun dochter Emma genoemd. "We vonden Emma een heel mooie naam", legt Chantal uit. "Je gaat toch op zoek naar iets wat je allebei heel mooi vindt. Het betekent ook 'sterk'."
Burgemeester Jan Pieter Lokker op kraamvisite bij Emma

VERRAST

Sjaak en Chantal waren verrast dat hun dochter de eerste baby is die in de nieuwe gemeente geboren is. Sjaak gaf Emma een paar dagen na de geboorte aan bij de gemeente en daar kreeg hij door dat zij de eerste was. "Ze is de eerste thuisgeboren baby en dat is toch wel heel speciaal" zegt Chantal.
De kleine Emma bleef rustig onder het kraambezoek van de burgemeester en behoorlijk wat foto- en videocamera's van de pers. Ze sliep lekker door bij haar moeder. "Emma doet het verder ook heel goed", aldus Chantal. "Ze slaapt goed, eet goed, groeit goed."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.