Ongelukken door gladheid en problemen met tramverkeer door ijzel

© GinoPress
PROVINCIE UTRECHT - In heel Nederland is het op diverse wegen erg glad. Daarvoor waarschuwt het KNMI. Strooiwagens in de provincie zijn vanochtend vroeg op pad gegaan omdat de temperatuur vannacht onder het vriespunt is gekomen.
Als gevolg van het weer reden er urenlang bijna geen trams tussen Utrecht Centraal en Nieuwegein en IJsselstein, meldde U-OV vanochtend. Volgens de vervoerder zat er ijzel op de bovenleidingen. "Daardoor krijgen onze trams geen goede stroomtoevoer", zei U-OV. Het advies luidde om de bus te pakken. Het tramverkeer werd rond 10.30 uur weer opgestart. Reizigers moeten nog wel rekening houden met vertragingen.
Ook waren er problemen op de weg. Zo stond er een auto overdwars op de Brugoprit bij Breukelen, meldde verslaggever Robert Jan Booij die vanochtend ter plaatse was. De weg werd tijdelijk afgesloten.

SNELWEGEN

Op de snelweg waren meerdere spitsstroken afgesloten vanwege het ijs. "Vooral in het midden van het land heeft men daar mee te maken", meldt de ANWB. Het gaat onder meer om de A12 bij Veenendaal, de A27 tussen De Bilt en Hagestein.
Op de A28 tussen Nijkerk en Strand Horst sloeg een auto over de kop. Verkeer richting het oosten kon omrijden via Apeldoorn over de A1 en A50. Op de Hoofdweg in Mijdrecht belandde een auto in het water, mogelijk door de gladheid.
De auto op de Brugoprit bij Breukelen.
De auto op de Brugoprit bij Breukelen. © RTV Utrecht / Robert Jan Booij
Weerman Arie Verrips waarschuwde gisteravond in zijn weerbericht ook al voor gladde wegen: "Wegen worden op veel plaatsen glad, lokaal zelfs zeer glad. Ook morgenochtend begint op veel plaatsen met gladde wegen."
Ook in Amersfoort werd gisteravond al goed gestrooid en gingen al meerdere mensen onderuit. Een omstander meldde bijvoorbeeld dat op de burg over de Eem bij het Eemplein al meerdere valpartijen zijn geweest.
De brug is spiegelglad geworden door de kou. De politie had tijdelijk een lint opgehangen en een lampje neergezet om de fietsers te waarschuwen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.