Schaatskoorts slaat toe in Doorn: ijsbaan wordt klaargemaakt voor het weekend

Een dun laagje ijs op de schaatsbaan in Doorn.
Een dun laagje ijs op de schaatsbaan in Doorn. © Fred Geers
AMERSFOORT - Het kwik daalt dit weekeinde eindelijk weer onder nul en dan is nog maar één vraag belangrijk: wanneer kunnen we weer schaatsen. Op de ijsbaan in Doorn is de schaatskoorts duidelijk hoog opgelopen en zijn vrijwilligers vandaag al in weer en wind bezig met het zorgvuldig prepareren van het ijs.
Vanochtend heeft zich een eerste, dunne laag ijs gevormd op de onder water gelopen baan in Doorn. Op dit moment steken ongeveer 20 vrijwilligers - die allemaal al behoorlijk op leeftijd zijn - hun handen uit de mouwen om ervoor te zorgen dat het ijs voor het weekend schaatsklaar is. En dat ziet er volgens ijsmeester Joost Schippers goed uit.
"Als het op dit niveau blijft vriezen, dus 4 á 5 graden vorst, is het wel een zekerheidje dat we zondag de baan op kunnen", vertelt Schippers vol vertrouwen aan Radio M Utrecht. "De heren werken zich een slag in de rondte en krijgen soms een beetje hulp van die jonge gasten. Wij zijn allemaal al in de zeventig."
Dat weerhoudt de liefhebbers er niet van om alles op alles te zetten voor het schaatsplezier in het dorp. "We kunnen zondag de baan op, maar niet voor lang. Waarschijnlijk voor een paar uurtjes in de ochtend."
Het is nog niet bekend of er na het weekend ook nog geschaatst kan worden. Dat hangt totaal van het weer af, legt Schippers uit. "Hou onze app of website in de gaten en de rest doen wij voor jullie."
Zonsopkomst in Houten vanmorgen.
Zonsopkomst in Houten vanmorgen. © Fred Geers
Waarschijnlijk kan er zondag geschaatst worden in Doorn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.