Kledingbank Stichtse Vecht houdt uitverkoop

© RTV Utrecht / Robert Jan Booij
STICHTSE VECHT - De Kledingbank in Stichtse Vecht puilt uit en daarom wordt er vandaag een uitverkoop gehouden. 150 tot 200 rolcontainers vol winterkleding gaan weg.
Volgens de vrijwilligers is er zo'n enorm aanbod, doordat veel mensen in januari hun kast opruimen. "Je vraagt je af wat mensen allemaal in huis hebben", vertelt één van de vrijwilligers. "In het begin denk je: de kledingbak is er net en dan gaat iedereen z'n zolder opruimen. Maar het is al een paar jaar en iedere keer weer is er enorm veel aanbod."
Inmiddels zamelt de kledingbank steeds zoveel in, dat er een selectie gemaakt kan worden met de mooiste kledingstukken. De rest - maandelijks een aanhangwagen vol - gaat naar andere goede doelen zoals Dorcas, Sticking Makom ma Wouri en het Leger des Heils.

BRUGGEN SLAAN

De kledingbank bestaat dit jaar vijf jaar en is in het leven geroepen om een brug te slaan tussen kledingoverschotten en armoede. Iedereen met een kleine portemonnee of de wens om verspilling tegen te gaan, kan er terecht. "We hebben een grote groep vaste klanten", vertelt oprichtster Bertine Oosthoek.
"Er zijn zo'n zestig gezinnen die hier maandelijks komen. Vooral mensen met meerdere kinderen kunnen dit initiatief heel goed gebruiken. Er is ook een naaiclub in Breukelen en we merken dat ook zij hier kleding inkopen en het zelf weer verstellen en op maat maken. Of ze kopen lappen bij ons in."
Kledingbank Stichtse Vecht houdt uitverkoop
Bertine Oosthoek en Louise van Os van de Kledingbank
Bertine Oosthoek en Louise van Os van de Kledingbank © RTV Utrecht / Robert Jan Booij

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.