Politiehond Koen gaat met pensioen

Koen en de benen van Jeroen.
Koen en de benen van Jeroen. © Facebook Politie Utrecht Stad
UTRECHT - De Utrechtse politiehond Koen legt zijn functie neer. Dat meldt de politie van de stad in een emotioneel bericht op Facebook. De 8-jarige Koen mag vervroegd met pensioen, omdat zijn baas Jeroen ander werk gaat doen.
Op Facebook blikken ze samen terug op de carrière van de politiehond. "Om af te sluiten wil ik jullie volgers nog 1 keer meenemen in mijn stoere verhalen!" Met daarbij een stemmige zwart-witfoto.
En het zijn nogal wat stoere avonturen die de twee samen hebben meegemaakt. Zo gaat het over de aanhouding van een man die een bejaarde man met geweld had beroofd.
"Ik zette mijn tanden in zijn enkel. De boef begon te schreeuwen en begon mij in mijn snuit te knijpen. Laat ik zeggen dat ik hier niet vrolijker van werd. Jeroen zorgde ervoor dat de boef stopte met knijpen in mijn snuit. Toen voldoende collega's erbij waren moest ik de boef loslaten."
Tot slot benadrukken de twee dat Koen dan wel met pensioen mag gaan, maar dat "politiehonden dag en nacht klaar staan om de misdaad te bijten!!!!!"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.