Auto's bekrast in Veenendaal: 'Je moet met je poten van andermans spullen afblijven'

© RTV Utrecht / Niels Drost
VEENENDAAL - Het is het gesprek van de dag in Veenendaal-West. Vandalen hebben in de nacht van woensdag op donderdag auto's vernield op de Bomas en de Oudeveen. Zeker twintig voertuigen zijn voorzien van lange, diepe krassen op de zijkanten.
Buurtbewoners zijn verbaasd en verontwaardigd. "Het is ongelofelijk dat dit gebeurt," zegt een vrouw terwijl ze haar hond uitlaat. "Je moet met je poten van andermans spullen afblijven," zegt een ander.
Een vrouw die komt aanrijden heeft geluk gehad. Zij had haar auto gisteravond ergens anders in de wijk gezet. De parkeerplaats waar enkele auto's bekrast werden, was namelijk vol.

TIENDUIZENDEN EURO'S SCHADE

De totale schade loopt in de tienduizenden euro's. De politie hoopt dat slachtoffers aangifte doen, zodat agenten een beter beeld krijgen van de omvang van het vandalisme. Er is nog geen dader aangehouden, de politie vraagt daarom aan getuigen om zich te melden.
Eerder deze week was er ook een autokrasser actief in Soest. De politie kan op dit moment nog niet zeggen of er sprake is van een verband.
Zeker twintig auto's bekrast in Veenendaal
Buurtbewoners reageren verontwaardigd op de vernielingen
Buurtbewoners reageren verontwaardigd op de vernielingen © RTV Utrecht / Niels Drost
Zeker twintig auto's hebben lange diepe krassen
Zeker twintig auto's hebben lange diepe krassen © RTV Utrecht / Niels Drost

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.