Regenboogpluim voor Museum IJsselstein

© COC Midden-Nederland
IJSSELSTEIN - Museum IJsselstein heeft de Regenboogpluim gekregen van COC Midden-Nederland. De onderscheiding wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich inzet voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen.
Directeur Bert Murk van Museum IJsselstein nam de onderscheiding gisteravond in ontvangst. Het museum krijgt de pluim voor de manifestatie 'Gendervrij bij MIJ', dat het museum afgelopen najaar organiseerde. Daarbij werd op allerlei verschillende manieren aandacht gegeven aan seksuele- en genderdiversiteit.

WAARDEVOL EN STOER

"Het is ontzettend waardevol en ook stoer dat ze gekozen hebben voor dit onderwerp, want veel mensen vinden dit nog steeds wel een beetje spannend om het hierover te hebben", zegt Simon Timmerman van COC Midden-Nederland.
"Museum IJsselstein is hiermee een voorbeeld voor veel andere musea om dit thema bespreekbaar en zichtbaar te maken."

REGENBOOMPLUIM

De regenboogpluim wordt sinds 2017 uitgereikt op de verjaardag van COC Midden-Nederland. De eerste pluim ging in 2017 naar Yolande Gastelaars, gemeenteraadslid in Soest voor de partij DSN. Zij kreeg de onderscheiding voor het agenderen van het thema LHBTI in de gemeenteraad van Soest en haar strijd voor de ontwikkeling van gemeentelijk beleid.
Vorig jaar ging de tweede pluim Stichting Utrecht Canal Pride. De stichting organiseerde op 17 juni 2017 voor de allereerste keer de kleurrijke botenparade over Utrechtse grachten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.