RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Amersfoortse ijsvereniging AIJV smacht naar vrieskou

1/2
AMERSFOORT - Schaatsclub AIJV viert dit jaar het honderdjarige bestaan en een stevige ijsvloer zou dat feest compleet maken. Daarom zetten leden van de Amersfoortse club dit weekend alles op alles om dat voor elkaar te krijgen.

Een tractor met een watertank erachter sproeit geleidelijk water over de ijsbaan aan de Rubensstraat om zo laagje voor laagje een degelijke schaatsbaan op te bouwen. Vijf jaar geleden lukte het voor het laatst om een ijsvloer aan te leggen. Alleen deden ze dat destijds anders. Jarenlang hebben ze het terrein gewoon onder water gezet in de hoop dat het wel dicht zou vriezen.

LAAG VOOR LAAG
Daar zijn ze nu van afgestapt omdat het niet effectief is. Dus nu krijgen sommige leden instructie om met de tractor een bepaalde ronde te rijden. Op die manier is er al een dun laagje ijs gecreŽerd. "Het glijdt al echt, het is al echt ijs", zegt een lachende Kees van Burgsteden vanaf het ijs.

Andere clubleden zijn druk in de weer met sneeuwschuivers om bladeren, stenen en vuurwerkafval uit de verse ijslaag te krijgen. Ze hopen allemaal dat de vrieskou doorzet en tot een ijsdikte van minimaal twee centimeter te komen.

Al kan het Kees niet snel genoeg gaan. Onder aanmoediging van zijn van zijn vereniging genoten bindt hij de schaatsen onder. Het zijn opvallende exemplaren; schaatsijzers gebonden onder klompen. "Zoals ze vroeger over de gracht gingen", aldus kees terwijl hij zich afzet tegen het ijs. Helaas, het ijs blijkt nog niet dik genoeg en Kees struikelt.

RTV Utrecht ging het ijs op met Kees van Burgsteden.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -