Schaatsen in Amersfoort en Doorn: "spekglad ijs, heerlijk om te schaatsen"

© RTV Utrecht / Dennis van Ommeren
UTRECHTSE HEUVELRUG - In Doorn en Amersfoort hebben liefhebbers vanochtend massaal de schaatsen ondergebonden. Om 08.00 uur werden de eerste rondjes al gereden. Er kon worden geschaatst tot 13.00 uur.
Burgemeester Frits Naafs was één van de eersten die vanochtend de ijzers onder bond. Hij plaatste op Twitter een filmpje van de eerste slagen op maagdelijk, bijna zwart ijs in Doorn. Volgens de burgemeester is het "spekglad ijs, heerlijk om te schaatsen".
De ijsbaan is belangrijk voor zijn gemeente, zegt de burgemeester. "Je ziet hier jong en oud. Vanmorgen om acht uur was het al hartstikke druk. Dat betekent dat mensen het leuk vinden en er echt wel hun bed voor uit komen."
Verslaggever Dennis van Ommeren maakte vanmorgen een reportage op het ijs in Doorn

EEN NACHT IJS

De ijsbaan in Doorn is traditiegetrouw een van de eerste banen die in onze regio open gaat bij een paar graden vorst. "Ik ben heel gelukkig dat het in één nacht gelukt is", aldus ijsmeester Theo Schippers.
Tekst gaat door onder de video.
IJspret op verschillende plaatsen in de regio
De ijsmeester verwacht morgen ook weer open te gaan, om 08.00 uur `s ochtends. Daarna moet de baan waarschijnlijk weer een paar dagen dicht vanwege de verwachte sneeuw en de iets hogere temperaturen. De dagen erna wordt het kouder en gaat het 's nachts weer harder vriezen. "Dan gaan we weer aan de gang", aldus ijsmeester Schippers.
Ook in Amersfoort heeft schaatsclub AIJV dit weekend flink doorgewerkt om de baan op tijd klaar te krijgen. De hele ochtend kon ook daar geschaatst worden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.