Le Guess Who? beste Nederlandse festival

© leguesswho.nl
UTRECHT - Le Guess Who? is het beste festival van Nederland. Het Utrechtse festival kreeg in Groningen een prijs uitgereikt door De Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals.
Le Guess Who? mocht daar de zogenoemde IJzeren Podiumdier voor Beste Festival in ontvangst nemen. Volgens de jury bewijst de organisatie "keer op keer dat je met doordachte, vernieuwende en diverse programmering ook publiek kunt trekken".
Het festival wordt gehouden in de gehele binnenstad van Utrecht. Artiesten treden niet alleen op in poppodia als TivoliVredenburg, Ekko en dBase, maar ook in de Janskerken en de Pastoefabriek. Binnen twaalf jaar is het kleine undergroundfestival dat begon in de oude Tivoli aan de Oudegracht uitgegroeid tot een toonaangevend, internationaal evenement, met bezoekers van over de hele wereld.
Andere genomineerden voor de prijs van het Beste Festival waren Lowlands, Roadburn en Down The Rabbit Hole. In 2012 en 2014 mocht Le Guess Who? de prijs ook al eens mee naar huis nemen. Dit jaar vindt het festival plaats van 7 tot en met 10 november.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.