De Wegwijzer verguld met predikaat

WIJK BIJ DUURSTEDE - Op De Wegwijzer in Wijk bij Duurstede en Daltonschool Rijnsweerd in Utrecht is met blijdschap gereageerd op het predikaat excellent dat de school kreeg. Staatssecretaris Dekker deelde die onderwijstitel dit jaar voor het eerst uit aan verschillende scholen.
In de provincie Utrecht kregen zes scholen de titel. Op excellente scholen halen de leerlingen goede resultaten bij alle vakken.
Wegwijzer-directeur Aart Molendijk is blij met de prijs. "En het mooiste vind ik het dat we er niets extra's voor hebben gedaan, maar dat de manier zoals we al jaren op onze school De Wegwijzer werken het waard is om het predikaat excellent binnen te halen."
Behalve de Wegwijzer en Daltonschool Rijnsweerd zijn de beste basisscholen in de provincie volgens het rapport De Camminghaschool in Bunnik en De Boomgaard in Utrecht. Voor het voortgezet onderwijs kunnen ouders volgens de jury hun kinderen het beste naar het Utrechts Stedelijk Gymnasium of het Johan van Oldenbarnevelt Gymnasium in Amersfoort sturen.
Het predikaat is een jaar geldig. Volgend schooljaar kunnen scholen zich opnieuw aanmelden om de titel te krijgen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.