RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Morgen extra drukke avondspits door sneeuw, woensdag oppassen voor gladheid in woonwijken

1/2
UTRECHT - Het verkeer moet morgen rekening houden met sneeuw en gladheid.Het neerslaggebied trektvanaf ongeveer 08.00 uur 's ochtendsvanhet westen naar het oosten van het land.

Tegen het einde van de ochtendbereikt de sneeuwde provincie Utrecht, verwacht Weerplaza. "De neerslagzone gaat danover Friesland, Flevoland, Utrecht en de westelijke helft van Noord-Brabant. Daar is hetde afgelopen nachten flinkkoud geweeest, dus de grond is goed afgekoeld. We verwachtenin deze regio's2 of 3 centimeter op veel plekken." Plaatselijk is er in Nederlandkans op 5 centimeter sneeuw.

 | Foto: Weerplaza

De temperatuur ligt landinwaarts rond het vriespunt en dat betekent dat (vrijwel) alle sneeuw blijft liggen. "Op veel plaatsen is dan ook sprake van gladheid. De avondspits verloopt waarschijnlijk extra druk", meldt Weeronline.

STUIVENDE SNEEUW DOOR DE WIND
Vanwege de stevige wind ontstaan morgen hoopjes sneeuw en is het sneeuwdek niet egaal meer. "Op sommige plaatsen ligt dus wat meer sneeuw dan een paar meter verderop. Door de wind kan de sneeuw ook door de straten stuiven."

GLADHEID IN WOONWIJKEN
Woensdagochtend iser nog kans opeen vlokje sneeuw.Ook danwordt het dus extra druk op de weg. "Door bevriezing van natte wegen en sneeuwrestenkan hetbovendienvooral in woonwijken waar niet gestrooid wordt erg glad worden", waarschuwt Weeronline.

Het KNMI heeft dinsdagvoor heel Nederland code geel afgekondigd. De waarschuwing voor gladheid geldt in onze provincie tot woennsdagmiddag 12.00 uur. Maandagavond beginnen veel gemeentes uit voorzorg al met strooien.


Woensdagmiddag dooit het een paar graden en verdwijnt de meeste gladheid. In de nacht naar donderdag kan het regionaal matig vriezen. Donderdag wordt het 0 tot 3 graden.Vrijdagen in het weekendwordthet tijdelijk zachter, maar daarna lijkt weerkouder te worden met toenemende kans op winterse neerslag.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -