RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Veel onbegrip over gedoe met trams: "Storingen helaas onvermijdelijk"

PROVINCIE UTRECHT - Storingen in het tramverkeer tussen Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein zijn onvermijdelijk. Dat zegt gedeputeerde Dennis Straat op de vijfde opeenvolgende dag dat er vertragingen zijn op het traject.

"Het is een betrouwbare lijn", zegt Straat tegen RTV Utrecht. "Maar we zijn 'm wel aan het vervangen." Hij doelt op de komst van de Uithoflijn. Uiteindelijk is het de bedoeling dat trams vanuit IJsselstein in één ruk door kunnen rijden naar de Uithof.

Nieuwegein-Zuid zou vandaag niet rijden, maar die kwam wel voorbij. IJsselstein juist weer niet."
Verwarde reiziger

"En daar moet het nodige voor gebeuren", zegt Straat. "Onder andere de verbouwing van de remise. Dat betekent dat sporen verlegd moeten worden."

BOZE REIZIGERS
Reizigers zijn het helemaal zat. "Zo gauw het een beetje winter begint te worden, zijn er veel wisselstoringen", zegt de een. Een ander klaagt naast de storingen ook over de informatievoorziening. "Het staat verkeerd aangegeven op de borden. Nieuwegein-Zuid zou vandaag niet rijden, maar die kwam wel voorbij. IJsselstein juist weer niet."

Mensen komen gewoon niet meer op tijd op hun werk."
Monique de Beer (GroenLinks Nieuwegein)

Nieuwegein en IJsselstein hebben geen treinverbinding. De tram is voor veel inwoners dus een belangrijk vervoersmiddel, zeker voor wie naar Utrecht moet. In november stelde D66 in Nieuwegein al raadsvragen, ook GroenLinks windt zich nu op.

MOEDELOOS
"De afgelopen periode... Dat kan gewoon niet." Fractievoorzitter Monique de Beer wordt er moedeloos van. "Mensen komen gewoon niet meer op tijd op hun werk. Dat kan één keer gebeuren, maar als je vijf keer moet melden aan je werkgever dat je te laat komt, daar wordt niemand blij van."

De timing van het vele oponthoud bevalt De Beer ook niet: "Net nu een prijsverhoging voor het OV is ingevoerd. Dat is geen goede combinatie."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -