Brandweer weer terug naar rieten dak Leusden: "Er blijkt nog iets te smeulen"

© AS Media
LEUSDEN - De brandweer in Leusden is vanmiddag opnieuw uitgerukt naar een woning aan de Arnhemseweg waar vanochtend de vlammen uit het dak sloegen. Volgens de Veiligheidsregio Utrecht bleek er nog iets te smeulen op het rieten dak.
Het vuur sloeg sinds vanmorgen 08.00 uur uit een 2-onder-1-kapwoning, nadat een schoorsteenbrand zich had uitgebreid naar het dak. De brandweer had daarna vijf uur nodig om het vuur onder controle te krijgen. De gemeente Amersfoort meldde eerder dat de brandlucht in de stad te ruiken is.
Een bewoner die nog binnen was toen de brand uitbrak kon de woning op tijd verlaten en is opgevangen door de buren. De brandweer is met groot materieel uitgerukt naar de Arnhemseweg. De eenheden uit Leusden krijgen hulp van collega's uit de wijde omgeving.
Brandweerspecialisten trekken in Leusden het riet van het brandende dak
Ook rietenkapspecialisten uit Werkhoven, Cothen, Langbroek, Kamerik en Kockengen kwamen ter plaatse om het vuur onder controle te krijgen. Ze trokken onder meer riet van het dak, om de brand beter te kunnen blussen. Rond 13.00 uur klonk het sein 'brand meester'.
Een woordvoerder van de VRU meldde vanmiddag dat het nablussen waarschijnlijk nog enkele uren in beslag gaat nemen. Vanwege het koude weer en het zware werk werden de ploegen regelmatig afgelost.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.