Ochtendspits minder druk dan gebruikelijk

Archieffoto
Archieffoto © Keistadnieuws
PROVINCIE UTRECHT - Op de wegen was het in de ochtendspits aanmerkelijk minder druk dan gebruikelijk. De ANWB noteerde omstreeks 09.00 uur ongeveer 80 kilometer file, terwijl dat meestal 200 kilometer is.
"Waarschijnlijk hebben sommige mensen op basis van de weersverwachting hun conclusies getrokken en zijn ze niet de weg opgegaan", aldus een woordvoerder van de ANWB.

WAARSCHUWING

Weerbureaus waarschuwden voor overlast in het verkeer door sneeuwval. Vanaf ongeveer 08.00 uur begon het te sneeuwen in Zeeland. Vanuit die regio heeft de ANWB nog geen meldingen ontvangen van verkeersproblemen. Pas later in de ochtend wordt sneeuwval in de provincie Utrecht verwacht.
De meeste sneeuw valt in de periode tussen de ochtend- en de avondspits en daardoor zal de overlast meevallen, zo voorspelt Weeronline. Het weerbureau verwacht dat de sneeuwval wel gladheid kan veroorzaken, maar voorziet geen grote problemen op de weg.

GLAD

Rijkswaterstaat zet 1200 mensen, 546 strooiwagens en 350 sneeuwschuivers in om snelwegen continue sneeuwvrij te houden. Het KNMI rekent op een sneeuwdek tot 3 centimeter. Hoewel het in de loop van de namiddag en avond vanuit het westen overwegend droog wordt, kan het wel lokaal glad blijven door sneeuwresten en bevriezing van natte weggedeelten.
Het KNMI heeft voor het hele land code geel gegeven.De verwachte sneeuwval leidt waarschijnlijk tot het uitvallen van vluchten naar, van of via Amsterdam. De dienstregeling van treinen wordt uit voorzorg aangepast; er rijden minder treinen dan normaal.

SPOOR

Op de meeste plekken in Nederland gaan ze elk half uur in plaats van elk kwartier. Volgens een woordvoerder van de Nederlandse Spoorwegen blijft 80 procent rijden. Door de dienstregeling aan te passen ontstaat meer ruimte om eventuele problemen op het spoor snel op te lossen, verwacht de NS.
Verder zijn de treinen van het spoorbedrijf behandeld met anti-vriesmiddel en zijn op belangrijke trajecten schraapritten gemaakt tegen ijsvorming. ProRail heeft de storingsploegen klaarstaan en ook de NS zet extra personeel in.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.