Celstraffen voor gewelddadige gijzeling in Soest

© RTV Utrecht / Timo Anceaux
SOEST - Drie mannen uit Soest en een man uit Amersfoort gaan de cel in voor een gijzeling in Soest in de zomer van 2017. De rechtbank Midden-Nederland legt gevangenisstraffen op variërend van 16 tot 22 maanden.
De vonnissen liggen iets onder de eis. De zwaarste straf is voor de 25-jarige man uit Amersfoort. Hij nam het slachtoffer vanuit Amersfoort mee naar een garagebox in Soest. Daar werd de gegijzelde urenlang vastgehouden en met de dood bedreigd.
De ontvoerders belden met de broers van het slachtoffers en vertelden hen dat zij hun broer niet levend zouden terugzien als ze geen losgeld zouden betalen. De Amersfoortse hoofdverdachte reed naar de broers om het geld te innen en deed het daarbij voorkomen alsof hij zelf ook slachtoffer van de gijzeling was.
Het slachtoffer werd uiteindelijk vrijgelaten in de buurt van een tankstation. Volgens de rechters heeft doodsangsten uitgestaan en heeft dit nog altijd een grote impact op hem.
De 25-jarige man Amersfoorter kreeg een gevangenisstraf van 22 maanden opgelegd. Een 43-jarige medeverdachte uit Soest moet 18 maanden de cel in en de twee andere Soesters van 36 en 37 jaar kregen 16 maanden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.