RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Brrr...wakzwemmers badderen in het Henschotermeer

1/3
WOUDENBERG - Drie durfals namen vandaag een duik in het Henschotermeer in Woudenberg. Ze hadden daarvoor een wak gehakt en dat was nog een behoorlijke klus. "Het ijs was redelijk dik, dus we moesten hard werken", aldus Ropp van Toren.

Nadat†de drie wakzwemmers†zich†in het zweet hadden gewerkt en gesport, trotseerden ze het ijskoude water.†Ze†zijn het wel gewend. "Weer of geen weer, eens in de zoveel tijd doen we dit", aldus Van Toren. "Het is ontzettend gezond. Ik kan het iedereen aanraden. In de zomer is het ook lekker om hier te zwemmen, maar dan is het wel†druk."

In het begin†doet†zo'n ijskoude†duik wel even pijn, maar het gaat volgens Van Toren om het genot daarna.†"Het doet†van alles met je lijf. Als je uit het water†bent, begin je te gloeien. Het blijkt ook goed te zijn voor†allerlei organen, zoals je nieren.†Je lichaam komt even in een shock, een†soort†overlevingsmodus. Dat is goed voor je lijf.†Ik†voel een en al energie nu. Maar twee keer even het water ingaan, is genoeg. En als mijn baas†dit hoort...hahaha."

De beheerder van het Henschotermeer reageert geschrokken op de wakzwemmers. "Het is erg gevaarlijk om nu het ijs op te gaan, daar waarschuwen we ook sinds gisteren voor", zegt Wolbertie Ruiter.†Hij vreest dat het wak morgen niet te zien is en er mensen doorheen kunnen zakken.

 Alles okť... Alles okť... | Foto: RTV Utrecht / Rob van Dijk

 Een van de wakzwemmers trotseert het ijskoude water. Een van de wakzwemmers trotseert het ijskoude water. | Foto: RTV Utrecht / Rob van Dijk


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -