RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Nederland beleefde historisch drukke avondspits, maar chaos bleef uit

1/3
PROVINCIE UTRECHT - Het winterse weer heeft vanavond tot de drukste spits ooit geleid. Op het hoogtepunt stond er†bijna 2300 kilometer file op alle Nederlandse wegen, een absoluut record.†Maar doordat iedereen voorzichtiger reed, waren er relatief weinig ongelukken.

De avondspits bereikte omstreeks 18.00 uur een absoluut record met bijna 2300 kilometer file in heel het land. Toch leidde dat niet tot chaos. Wel was het rond Utrecht druk, onder meer door een gesloten spitsstrook op de A27. Verkeer†werd verder geadviseerd om de A28 te mijden.

Hoewel het aantal ongelukken dus beperkt bleef, ging het vandaag†toch een paar keer mis. Zo†belandde†een automobilist in Kockengen in het water en†sloeg in Montfoort een auto over de kop. Ook in Leidsche Rijn belandde een auto in het water.

MAATREGELEN

De NS, ProRail en Rijkswaterstaat zagen het winterweer aankomen en namen direct maatregelen. Het spoorbedrijf reed met een aangepaste dienstregeling en in de hele regio gingen strooiwagens†vanmorgen al vroeg op pad.

Voorzorgsmaatregelen voor sneeuwval


Maar behalve fileleed en vertragingen in het openbaar vervoer, was er vandaag ook veel sneeuwpret in de regio. RTV Utrecht hield†er een uitgebreid†liveblog over bij.

Sneeuwpret in de regio


CODE GEEL

Het is overigens nog niet voorbij met het winterse weer: in het hele land komt de komende uren nog gladheid voor door sneeuwval. Het KNMI heeft voor de provincie Utrecht code geel afgegeven tot morgen 12.00 uur.


Morgen in de loop van de dag zal de gladheid op de meeste plaatsen verdwijnen, zo is de verwachting.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht