Meerdere scholieren bedreigd, mishandeld en beroofd in Leidsche Rijn

© RTV Utrecht / Timo Anceaux
UTRECHT - In Leidsche Rijn zijn meerdere kinderen het slachtoffer geworden van brute berovingen. De jonge slachtoffers werden na schooltijd tot stoppen gedwongen en moesten spullen en geld afstaan aan de daders.
Een van de incidenten gebeurde afgelopen donderdag. Twee scholieren werden tussen het winkelcentrum Vleuterweide en de Europaweg tot stoppen gedwongen door twee jongens op fietsen. Vervolgens werd een van de slachtoffers bedreigd en ontving een van hen een paar klappen. Een onbekende man in een Opel schoot te hulp, waarop de daders er met kledingstukken en geld vandoor gingen via de Ruiterberg.

RENOVALAAN

Een dag later fietste een 11-jarige jongen rond 12.30 uur over het fietspad langs de Huis te Vleutenbaan. Bij de scouting aan de Renovalaan werd de jongen klemgereden door opnieuw twee daders. Na bedreigingen gingen zij er met de koptelefoon van het slachtoffer vandoor.
Gisteren was het voor de derde keer raak. Bij de brandweer op de Belcampostraat werd een scholier ingesloten door vier jongens. Het slachtoffer kreeg meerdere klappen en de jongens probeerden tevergeefs zijn fiets te stelen.

SIGNALEMENTEN

De politie schrijft op Facebook dat het er op lijkt dat de slachtoffers in de omgeving van hun school werden geselecteerd, zodat de daders op een rustige plek konden toeslaan.
Het zou gaan om jongens tussen de 14 en 16 jaar oud met een Marokkaans accent en een getinte huidskleur. Ze droegen donkere kleding tijdens de berovingen. Ze maakten gebruik van donkere omafietsen.
De politie hoopt in contact te komen met ooggetuigen die meer informatie hebben.
=68.ARCxMV3R0BI5oqvRcZmOsqQtAqF0oIWOKZMId_lNQI34G_2nkdYDwpsX43GrD7KxIXxX8EgzUGSE3FJqSlw9KOHIBJgt4bOobqngIrpD4Igmt3IxKJPPKoi-j4gzgSCj3TH5cLuaHCiB116dhMigjhGaw0XnJ894_LRm_APwzXb7zWnHU8SX1TFpHx3U6vyqOxX66rt9stVnORhjp4pj1HaoO7-0FheWK9-Zdwky4JHpMWxNe3BoE14eEely2gGs2HEpMK1zzaWqcfc66yaD_zNkSCcyDUx1khF0KkpxvNNrWF1vLqDokqcjspvPgBbg_LqTDEUVj_bdURIoupsYTOTSdQ&__tn__=-R]

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.