Scheidend CvdK Van Beek wil graag nieuwe baan: "Aantal dagen in de week zou heel fijn zijn"

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Willibrord van Beek is niet van plan achter de geraniums te gaan zitten. Per 1 februari moet hij stoppen als commissaris van de koning, maar hij aast ondanks zijn zeventig levensjaren op een nieuwe uitdaging. "Dat hoeft niet tachtig uur in de week, maar een aantal dagen in de week zou heel fijn zijn."
Van Beek was graag doorgegaan als voorzitter van het Utrechtse provinciale parlement. "Maar iedereen heeft een pensioendatum. Bij ons vak is dat 70. Wel jammer..."
In de studio van RTV Utrecht vertelt hij dat hij eerst wat rust gaat nemen en enkele reizen wil maken. "Maar ik hoop dat er daarna wat problemen in Nederland over zijn die ik kan oplossen."

SLECHT MOMENT

Gisteren was de afscheidsreceptie van Van Beek. Dat hij juist nu moet stoppen vindt hij jammer. De provincieverkiezingen staan voor de deur. Bovendien is het behoorlijk onrustig in de provinciepolitiek: de jaarrekening over 2017 is nog altijd niet af en de aanleg van de Uithoflijn verloopt op z'n zachtst gezegd chaotisch.
"Ik zou het zeker geen rommeltje willen noemen", zegt Van Beek. "Vanaf volgende maand zie je de tram rijden over het hele traject. Ik denk dat er heel snel een moment ontstaat waarop men in Utrecht heel blij is dat die lijn er ligt."
Ook bij de Noord/Zuidlijn zijn problemen.
Willibrord van Beek
"Ik heb het gevoel dat we heel dicht zijn bij het moment dat we de laatste problemen hebben opgelost. Je ziet bij grote infrastructurele projecten, ook bijvoorbeeld de Noord/Zuidlijn in Amsterdam, dat er tegenslagen zijn."
Van Beek vertelt in de studio van RTV Utrecht dat hij niet achter de geraniums gaat zitten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.