USB-stick op graf slachtoffer moord Hilversum

De verdachte sprong in juli op de A27 bij Hollandsche Rading.
De verdachte sprong in juli op de A27 bij Hollandsche Rading. © Caspar Huurdeman
HOLLANDSCHE RADING - Op het graf van een vrouw die in juli werd vermoord in een villa in Hilversum, is een USB-stick gevonden. In een tekst op die stick waarschuwt een anoniem persoon dat verdachte Kelvin M. in die zaak onmogelijk uit noodweer kan hebben gehandeld, zoals hij zelf beweert.
M. sprong een paar dagen voor de vondst van het lichaam van de vrouw op de A27 bij Hollandsche Rading voor een auto. Het OM verdenkt hem van moord of doodslag op de vrouw. De vrouw lag mogelijk al dagen in de villa voordat ze op 9 juli vorig jaar werd gevonden. Ze is vermoedelijk met messteken om het leven gebracht.

REGIEZITTING

De verdachte verscheen vandaag niet voor de rechtbank. Hij revalideert nog van de zware verwondingen die hij op de snelweg opliep. Hij wil in een nieuw verhoor meer vertellen over zijn rol bij de dood van de vrouw.
Het OM heeft de eigenaar van de usb-stick overigens nog niet getraceerd. Kelvin M. heeft op een eerdere regiezitting in oktober verklaard dat hij handelde uit noodweer. Maar volgens degene die de stick achterliet, klopt dit dus niet. "Kennelijk meent de schrijver dat de verklaring van mijn cliënt ongeloofwaardig is", aldus de advocaat van M..
Op 9 april volgt een nieuwe regiezitting in de strafzaak. Op 18 juni wordt de zaak inhoudelijk afgedaan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.