IJsbaan Doorn morgen open, vanavond helaas nog niet

© RTV Utrecht / Robert Jan Booij
DOORN - Goed nieuws voor schaatsliefhebbers uit Utrechtse Heuvelrug en omgeving: de ijsbaan in Doorn gaat morgenochtend open. Even leek het erop dat het vanavond misschien al zou kunnen, maar er is nog een extra vorstnacht nodig.
Om 8.00 uur mogen de eerste mensen het ijs op. Auke Porte, de voorzitter van de Doornsche IJsclub, weet niet hoe lang de baan open kan blijven. "Dat bekijken we in de loop van de dag."
Vrijwilligers gaan de hele nacht dweilen, zodat het ijs op de kunstmatig aangelegde baan morgen goed begaanbaar is. Vandaag waren de vrijwilligers de hele dag bezig de sneeuwlaag van 5 à 6 centimeter te verwijderen.
Doorn had afgelopen weekend als één van de eerste natuurbanen in Nederland een bruikbare ijsvloer. Maar door de sneeuw moest de Doornsche IJsclub gisteren sluiten.
In De Bilt was ook even hoop dat morgen geschaatst kon worden op het natuurijs van Het Biltsche Meertje. Maar het ijs is daar, vooral vanwege de sneeuw, nog veel te dun. Vandaag zakte er een hond door het ijs.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.