Oud-wethouder van Stichtse Vecht Jaap Verkroost overleden

Oud-wethouder Jaap Verkroost overleden.
Oud-wethouder Jaap Verkroost overleden. © CDA Stichtse Vecht
STICHTSE VECHT - Oud-wethouder Jaap Verkroost van de gemeente Stichtse Vecht is overleden. Dat meldt zijn partij, het CDA.
Verkroost is 19 jaar lang wethouder geweest in de gemeente Maarssen en later in Stichtse Vecht. Hij nam drie jaar geleden afscheid van die functie om de schijn van belangenverstrengeling te voorkomen, nadat hij zonder het te melden twee ton had geleend van een ondernemer.
Het CDA roemt Verkroost voor zijn werk in de gemeente. "Hij stond onder andere aan de wieg van de vorming van de regionale bibliotheek Angstel, Vecht en Venen, was drager van het gebiedsgericht werken, initiatiefnemer van Maarssen on Ice, legde de basis voor de decentralisaties in het sociaal domein naar de gemeente en was medeorganisator van het herdenken van de Tweede Wereldoorlog en de oorlog in Nederlands-Indië", meldt de partij op haar site.
Na zijn wethouderschap is Jaap Verkroost niet stil gaan zitten. Hij is verder gegaan met bestuurswerk binnen kerkelijk Tienhoven, de gebiedscommissie en de Stichting Oud Hollandse waterlinie, aldus het CDA.
Verkoost overleed gisteren op 68-jarige leeftijd aan de gevolgen van alvleesklierkanker.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.