Kort nieuws: Geld Amersfoort homo-acceptatie

REGIO - Amersfoort heeft zich aangesloten bij een convenant met minister Ronald Plasterk van Emancipatie over de acceptatie van homo's. Ook 11 andere middelgrote gemeenten hebben de overeenkomst getekend.
De steden krijgen 75-duizend euro om geweld tegen homo's tegen te gaan en de acceptatie van homoseksualiteit te bevorderen. Minister Plasterk sloot al eerder een overeenkomst met de vier grote steden, waaronder Utrecht.
* De politie in Doorn heeft een autokraker van het toilet geplukt. De 18-jarige jongen uit Ede had auto's opengebroken op de Leersumsestraatweg. Hij werd betrapt, maar wist te vluchten. Later herkende een getuige de jongen bij een toilethokje op de Rijksstraatweg. Agenten gingen erop af en het toilet bleek op slot te zijn. Ze vroegen de jongen naar buiten te komen. De autokraker koos eieren voor zijn geld en werd aangehouden.
* De politie in Soest verspreidt vandaag brieven onder de bewoners van de wijk Smitsveen. Aanleiding is het onderzoek naar de brand in een woning op de Veenbesstraat, eind maart. Daaruit blijkt dat er sprake is van brandstichting. De politie hoopt via zogenoemde burgerbrieven tips binnen te krijgen.
* Verkeersregelaars gaan de Regenboogbrug in De Meern veiliger maken. Dat heeft verkeerswethouder De Weger toegezegd aan D66. De kinderen moeten de Rijksstraatweg oversteken en omdat veel automobilisten via De Meern naar de A12 rijden, zijn extra veiligheidsmaatregelen nodig.
* Kamerik krijgt kangoeroewoningen. Dat zijn appartementen voor mensen die zorg aan huis nodig hebben en die vooral van familie of vrienden krijgen. De kangoeroewoning wordt gebouwd binnenin een royale eengezinswoning. Voor de woningen zijn twee kavels gekozen in de bocht van de Beukenweg.
* In Renswoude is een auto ondersteboven in een sloot beland. De 28-jarige bestuurder reed over de Biesbosserweg en raakte door onbekende oorzaak van de weg. De man kon op eigen kracht uit de auto komen en was niet gewond. Wel had hij een slok teveel op. De man kreeg een boete en een tijdelijk rijverbod.
* Leerlingen van scholengemeenschap De Amersfoortse Berg in Amersfoort hebben 'The Bet' gewonnen. Voor de klimaatweddenschap met milieuwethouder Eerdmans moesten de leerlingen in twee maanden acht procent op hun eigen CO2-uitstoot besparen. Daarin slaagden ze glansrijk, want de scholieren bespaarden gemiddeld maar liefst elf procent. Nu de leerlingen hebben gewonnen, moet wethouder Eerdmans overgaan tot de afgesproken tegenprestatie; ze geeft de school een cheque van 5000 euro om zonnepanelen aan te schaffen.
* In Woudenberg wordt vanavond gepraat over herindeling. Woudenberg en Scherpenzeel willen graag met Renswoude fuseren. Renswoude verzet zich hiertegen en wil hoogstens samenwerken met Veendendaal of Barneveld. Een gemeentelijke fusie in het Valleigebied zou in moeten gaan per 1 januari 2011.
* In het Utrechtse Zuilen is een vrouw beroofd van haar tas. Het 66-jarige slachtoffer fietste over de De Muinck Keizerlaan. Een jongen hield haar tegen en duwde haar omver. Hij pakte de tas van de vrouw en rende weg naar een medeverdachte die een verderop stond te wachten. De politie heeft de twee niet meer kunnen opsporen en zoekt nog getuigen.
* Ruim 1500 50-plussers uit Bunnik krijgen binnenkort een enquête over sporten in de bus. De gemeente wil met de vragenlijst in kaart brengen of het aanbod van sportclubs overeenkomt met de wensen van de senioren.
Ook moet duidelijk worden hoe sportief oudere Bunnikers nu eigenlijk zijn
* De wijk Noordoost in Utrecht heeft de twaalfde Kinderraadsvergadering gewonnen. De kinderen uit de wijk krijgen 20.000 euro voor de aanleg van een 'Survivalpark'. Het winnende plan is een park met speeltoestellen voor de oudere kinderen uit groep 7 en 8. Het survivalpark komt te staan in het Ingenhouszplantsoen.
* In Baarn zijn vier jongens opgepakt voor een mishandeling op de Zandvoortweg. De verdachten zochten na een conflict een 23-jarige Hilversummer op en sloegen enkele tanden uit zijn mond. Ook beschadigden ze zijn auto. De politie wist de vier op te sporen na gesprekken met getuigen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.