Mark de J. moet schuld terugbetalen aan nabestaanden Everink

© ANP
BILTHOVEN - De 31-jarige Mark de J., die is veroordeeld voor de moord op Koen Everink uit Bilthoven, moet 66.050 euro aan de nabestaanden terugbetalen. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland in een civiele bodemprocedure bepaald.
De Rotterdammer is er niet in geslaagd om te bewijzen dat hij 42.200 euro heeft afgelost van een lening en kort voor diens dood een nieuwe afspraak met Everink heeft gemaakt.
De rechtbank bepaalde eerder in een tussenvonnis dat de leningsovereenkomsten vernietigd moeten worden omdat Everink misbruik heeft gemaakt van de gokverslaving van De J. De voorwaarden van de lening gelden daarom niet meer, maar de schuld nog wel.
De J. zei dat hij en Everink een groot deel van de lening samen vergokt hebben en dat Everink had beloofd 30.000 euro van het verlies op zich nemen. Daar is geen enkel bewijsstuk voor gevonden, zoals een contract, e-mail, of WhatsAppbericht.
Everink werd in maart 2016 vermoord in zijn huis in Bilthoven. Mark de J. heeft 18 jaar cel gekregen in de zaak en is in hoger beroep gegaan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.