RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Geen grote problemen verwacht in de avondspits, lokaal kan het wel glad zijn

PROVINCIE UTRECHT - Ook vanavond moet het verkeer nog rekening houden met de winterse omstandigheden. Het sneeuwt niet meer en de snelwegen zijn grotendeels schoon. Maar omdat het weer gaat vriezen†kan het†door opvriezing†lokaal glad zijn.

Bij het zoutdepot in Houten staan medewerkers dan ook nog paraat om uit te rukken als het nodig is. Maar zo druk als het gisteravond was, wordt het vandaag zeker niet. Gladheidsbestrijdingsexpert Slippens van Rijkswaterstaat kijkt tevreden terug op de inzet van gisteren.

"In de avondspits†was het best even lastig om erbij te komen. Het sneeuwde, er stonden files en om dan te strooien en te ploegen is heel erg moelijk, dus dat heeft wat hinder opgeleverd. Maar aan de andere kant hebben we de wegen vrij snel schoon gekregen. Ik denk dat we ons werk goed hebben gedaan."

De sneeuw betekende gisteren een forse inzet voor Rijkswaterstaat. Er werd zout uitgereden vanuit de 56 steunpunten, waar Houten er een van is. De 546 strooiwagens die Rijkswaterstaat heeft, zijn allemaal†ingezet. En dan zijn†er ook nog 850 combinaties met een sneeuwschuiver ervoor. Die hebben gisteren niet allemaal gereden.

Slippens heeft wel wat nuanceringen bij de mededeling dat gisteravond in de boeken is gegaan als druktste spits ooit. Het getal staat, daar is hij het mee eens, maar het gaat wel om de manier van berekenen.†Want van†die 2300 gemeten kilometers, stonden er 500 op de snelweg, het gebied van Rijkswaterstaat. "En dat is voor ons zeker geen record," zegt Slippens.

Bovendien stond het vaak niet vast, maar werd er gewoon erg langzaam gereden. "Wij adviseren weggebruikers om bij winterse omstandigheden je aan te passen aan de omstandigheden. Mensen gaan dan rond 50 kilometer per uur rijden en dat is ongeveer de grens waarop een file gaat ontstaan.

Voor wat betreft het zout zijn er geen zorgen. Deze winter is er nu 27 miljoen kilo gestrooid. Maar er lag aan het begin van de winter een berg van 200 miljoen kilo, dus er is nog ruim voldoende.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -