RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Soesterberg krijgt 'koninklijke' helikopter op nieuwe tunnel

SOESTERBERG - De gemeente Soest plaatst volgende maand een oude helikopter op het dak van de overkapte provinciale weg bij Soesterberg. Op 6 februari wordt deze Aloutte III per vrachtwagen naar het dorp gereden. Ter plekkeákrijgt de opgeknapte helikopter zijnárotorbladen weer en wordt het op een sokkel gehesen.

Inwoners van Soesterberg kunnen het toestel kennen, maar dan vanuit de lucht. De heli vloog geregeld op de oude vliegbasis Soesterberg en vervoerde leden van het koninklijk huis.

De helikopter wordt bij het parkje gezet dat is aangelegd op de overkapte Amersfoortsestraat. En daar past het volgens de gemeente goed, al was het alleen maar omdatáhetáde naam vliegdekpark heeft. Om ervoor te zorgen dat de helikopter niet te zwaar is, zijn de motor en het interieur eruit gehaald.

De overdracht is om 13.00 uur, woensdag zes februari. De helikopter gaat officieel over van een majoor van de luchtmacht naar burgemeester Metz. Ge´nteresseerden kunnen de plechtigheid bekijken, maar wel van afstand in een van de kijkersvakken.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht