Verkeershufter in pijlsnelle Mercedes waant zich Max Verstappen

© Politie
AMERSFOORT - In een nieuwe aflevering van de Verkeerspolitie van Bureau Hengeveld: een snelle Mercedes met Spaans kenteken, waarvan de bestuurder zich niet zomaar aan de kant laat zetten.
Op de A6 Almere-Hilversum ziet de verkeerspolitie een zilvergrijze auto met Spaans kenteken. Het gaat om een Mercedes 500 SL AMG met bijna 400 pk. Je mag op dit stuk snelweg 100 km/u, maar de bestuurder van de Mercedes rijdt veel harder.
Ook heeft hij een handje van bumperkleven en waant hij zich Max Verstappen, want eenmaal op de A1 vliegt hij van rechts naar links over het asfalt zonder richting aan te geven. Je mag hier 120, maar daar heeft de man geen boodschap aan. Gemiddeld rijdt hij 162 km/u.
De bestuurder krijgt een seintje dat hij moet stoppen en de politie gaat voor hem rijden. De man wordt gedirigeerd naar de afslag Naarden-Bussum, maar draait dan toch weer de snelweg op en geeft gas. Er ontstaat dan een achtervolging over de A1 richting Amersfoort. Het is half vijf en de spits is begonnen. Om het andere verkeer te waarschuwen zet de politie het zwaailicht en de sirene aan. De Mercedes gaat als de brandweer en pakt de afslag Blaricum-Huizen.
Uiteindelijk stopt de bestuurder toch maar. Het gaat om een Nederlander, met naast hem zijn vrouw. Ze hadden de auto geleend van een vriend. De man stribbelt tegen en krijgt handboeien om. Wat voor straf hij krijgt, is nog onbekend. De officier van justitie buigt zich over de zaak.
Politie achtervolgt pijlsnelle Mercedes

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.