Gemeente Amersfoort: bomenkap voor rondweg begint 1 februari

© Gemeente Amersfoort
AMERSFOORT - De gemeente Amersfoort wil 1 februari beginnen met het kappen van bomen in het gebied waar de nieuwe rondweg moet komen. Dat schrijft het college in een bericht aan de gemeenteraad.
Amersfoort wacht nog wel op de behandeling van een "verzoek om voorlopige voorziening" op 31 januari. Als dat geen aanleiding geeft tot uitstel, gaat een dag later de eerste zaag in de boom.
De rechter veegde gisteren de bewaren van tegenstanders van de kap van tafel, maar diezelfde tegenstanders hebben hoger beroep ingesteld bij de Raad van State. Daarbij is ook verzocht om een zogenoemde voorlopige voorziening, een tijdelijke maatregel om de kap op korte termijn nog tegen te houden. De Raad van State zal dat verzoek op 31 januari behandelen.
De gemeente kreeg gisteren van de rechter groen licht voor de eerste kap van bomen voor de aanleg van de nieuwe rondweg. De rechter was het niet eens met de Vereniging Behoud Bos Birkhoven en Bokkeduinen en Stichting Woonklimaat Berg die zeiden dat de provincie de ontheffing voor de kap onterecht heeft verleend. Er zou niet voldoende onderzocht zijn of er nog bedreigde dieren in het gebied leven. Volgens de rechter zijn die onderzoeken wel rechtmatig verlopen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.