Bewoners in opstand tegen nieuwe prostitutiezone Zandpad

Een impressie van Het Nieuwe Zandpad.
Een impressie van Het Nieuwe Zandpad. © Gemeente Utrecht
UTRECHT - Omwonenden zijn een petitie gestart tegen de geplande prostitutiezone in de stad: Het Nieuwe Zandpad. Rond het middaguur was het protest bijna 1500 keer ondertekend.
De initiatiefnemers vrezen dat de komst van prostituees tot overlast gaat leiden. Overvecht wordt volgens hen "nog meer in de ellende gestort" door de wijk te plaatsen in "een kweekvijver van criminaliteit, drugshandel, mensenhandel en andere problemen", schrijven de tegenstanders in een brief aan de gemeenteraad. Ook Ondiep en Zuilen zijn volgens de initiatiefnemers kwetsbare wijken die verstoken moeten blijven van een nieuwe prostitutiezone in de omgeving.
De bewoners vinden dat er sprake is van tegenstrijdig beleid. "De gemeente Utrecht investeert om deze wijken te verbeteren, maar maakt die investeringen eigenhandig weer kapot door ellende te brengen in de vorm van een prostitutiezone."
Impressie van Het Nieuwe Zandpad
Impressie van Het Nieuwe Zandpad © Gemeente Utrecht
Het Nieuwe Zandpad, op een steenworp afstand van de voormalige seksbootjes, heeft plek voor 162 ramen. Een bouwer vinden, die het project ook gaat exploiteren, blijkt erg lastig. De tenderprocedure mislukte vorig jaar.
Het Nieuwe Zandpad
Het Nieuwe Zandpad © Gemeente Utrecht
Utrecht heeft sinds 2013 geen plek voor raamprostituees. De gemeente sloot toen de peeskamers aan het Zandpad en in de Hardebollenstraat vanwege verdenkingen van mensenhandel.
De voormalige seksbootjes aan het Zandpad.
De voormalige seksbootjes aan het Zandpad. © RTV Utrecht
RTV Utrecht heeft een tijdlijn gemaakt over Het Nieuwe Zandpad, waarin alle ontwikkelingen te vinden zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.